Ακράτεια Ούρων στις γυναίκες, ένα πρόβλημα με λύση

 

 

Μήπως ο βήχας, το φτάρνισμα ή το γέλιο σας προκαλούν απώλεια ούρων; Έχετε παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει όταν ανεβοκατεβαίνετε σκάλες ή όταν περπατάτε γρήγορα; Αν ναι, αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακράτειας. Η ακράτεια είναι ένα κοινό πρόβλημα το οποίο εμφανίζουν τέσσερις στις δέκα γυναίκες. Κάθε γυναίκα ωστόσο είναι μια διαφορετική περίπτωση για την οποία η απώλεια ούρων σχετίζεται με διαφορετικές καταστάσεις.

 

 

Πιο συχνές μορφές ακράτειας αποτελούν:

η ακράτεια από προσπάθεια, που παρατηρείται κατά τη διάρκεια φυσιολογικών δραστηριοτήτων όπως βήχας, φτέρνισμα, γέλιο, ανέβασμα σκάλας, τρέξιμο, άσκηση.

η ακράτεια από έπειξη, η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει τόσο έντονη και συχνή επιθυμία για ούρηση που κανείς χάνει ούρα επειδή δεν προλαβαίνει να βρεθεί αμέσως σε τουαλέτα.

η μικτή μορφή ακράτειας, όπου συνυπάρχουν και οι δύο παραπάνω μορφές.

Ακράτεια: τι προεκτάσεις έχει στη ζωή μας

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα απώλειας ούρων, συχνά αποφεύγουν να το αποδεχτούν και καλύπτουν πρόσκαιρα την κατάσταση χρησιμοποιώντας σερβιέτες ή πάνες. Η σταδιακή επιδείνωση που συνήθως παρουσιάζει το φαινόμενο όμως, τις αναγκάζει να περιθωριοποιηθούν. Ειδικά γυναίκες με έντονη κοινωνική ή επαγγελματική ζωή χάνουν την αυτοπεποίθηση τους από φόβο μήπως το πρόβλημά τους γίνεται αισθητό από τους γύρω τους.

Υπάρχει λύση;

Η επιστημονική έρευνα και η κλινική εμπειρία μας έχουν δείξει πως η σωστή αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Εμπιστευτείτε το κέντρο Φυσικοθεραπείας, επικοινωνήστε και κουβεντιάστε το πρόβλημα μαζί μας. Αποκτήστε ξανά το δικαίωμα σε μια καθημερινότητα με υψηλή (βελτιωμένη) ποιότητα ζωής.

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί την κύρια θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση της ακράτειας και προτείνεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς υγείας, καθώς εγγυάται πολύ καλά αποτελέσματα.» ICS

Αποκατάσταση του Πυελικού Εδάφους

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας, με εξειδίκευση και κλινική εμπειρία στην αποκατάσταση του πυελικού εδάφους, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της με εξειδικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα με παρεμβάσεις όπως:

 • Αξιολόγηση των μυών του πυελικού εδάφους
  01
 • Επανεκπαίδευση των μυών του πυελικού εδάφους (PFMT)
  02
 • Επανεκπαίδευση της κύστης (Bladder training)
  ScreenShot008
 • Βιοανάδραση (Biofeedback)
  04
 • Υπέρηχος Πραγματικού Χρόνου (URT)
  05
 • Ηλεκτρομυϊκή διέγερση (NMS)
  06

Παρουσίαση: Λειτουργική Αποκατάσταση της Ακράτειας

Κλικ εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση (αρχείο .pdf) για τη Λειτουργική Αποκατάσταση της Ακράτειας

Ανώδυνα και αποτελεσματικά μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη αίσθηση της απώλειας ούρων και να νιώσετε ξανά ελεύθερη δίχως τη χρήση σερβιέτας.

Ο ρόλος του πυελικού εδάφους στην εγκράτεια ούρων και στην υποστήριξη των πυελικών οργάνων

Ακράτεια ούρων – Ασκήσεις πυελικού εδάφους για γυναίκες

Εμπιστευθείτε το Κέντρο Φυσικοθεραπείας, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε. Ένα πρόγραμμα άσκησης μπορεί να προλάβει πολλές δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους. Μην αφήνετε το πυελικό σας έδαφος στην τύχη του!

Σχετικά άρθρα

πονος-υστερεκτομη

Πόνος μετά από την Υστερεκτομή

Υστερεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας, η δεύτερη πιο συχνή επέμβαση στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Η επέμβαση συνήθως γίνεται με 3 διαφορετικούς τρόπους. Κοιλιακή υστερεκτομή (η μήτρα αφαιρείται κοιλιακά, τομή κοιλιακή) Διακολπική υστερεκτομή (η μήτρα αφαιρείται από τον κόλπο) Λαπαροσκοπική υστερεκτομή (η μήτρα αφαιρείται από τον κόλπο, κάποιες μικρές κοιλιακές…

Οσφυο- Πυελικός πόνος στην Eγκυμοσύνη

Συμβουλές για τον Οσφυο- Πυελικό πόνο κατά την διάρκεια της Eγκυμοσύνης

Ο Οσφυο- Πυελικός Πόνος (PGP) επηρεάζει 1 στις 5 γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εντοπίζεται τις αρθρώσεις της πυελικής σας ζώνης όπως απεικονίζονται στην φωτογραφία. Συμπτώματα συχνά αναφέρονται στην ηβική σύμφυση κάτω από την κοιλιά, στην μια πλευρά της οσφύος ή και τις δύο, στο γλουτό ή και κάποιες φορές σε ολόκληρο το πόδι.…

woman-2609115_1280

Χρόνιος πυελικός πόνος στις γυναίκες

Ένας σημαντικός πληθυσμός ασθενών με ουρολογικά, γυναικολογικά και προβλήματα του ορθού παρουσιάζουν άγνωστης αιτιολογίας πόνο στο πυελικό έδαφος ή/και το ουροποιητικό/γεννητικό σύστημα. Σκοπός της παρούσας ανασκόπησης είναι να παρουσιάσει το σύνθετο χαρακτήρα, την αιτιοπαθογένεια και την παθοφυσιολογία του χρόνιου πυελικού πόνου (ΧΠΠ) και να αναλύσει όλα τα χρήσιμα για την κλινική πράξη στοιχεία που αφορούν…